Administratieve Nalatenschap

Met deze dienst reik ik je handvatten aan om inhoudelijk zelf of samen jouw administratieve nalatenschap inzichtelijk te maken en vast te leggen. 

Waar voorheen administratieve zaken op papier en in ordners werden bewaard vindt door de digitalisering veel communicatie van bijv. verzekeringen digitaal plaats. En is een e-mailadres noodzakelijk om met een account (gebruikersnaam en wachtwoord) je gegevens te kunnen raadplegen of wijzigen. Op enig moment kunnen een tal van administratieve zaken urgent worden.

Wat wil jij dat er gebeurt met jouw digitale informatie als je hier zelf niet meer over kunt beslissen of bent overleden? Heb jij een compleet overzicht van alle administratieve zaken die jij via je laptop, smartphone of tablet raadpleegt of wijzigt? En zijn deze gegevens nog actueel? Of wil je hiermee aan de slag, maar vind je dit lastig?

Als consulent digitale nalatenschap kan ik je informeren, adviseren en ontzorgen met betrekking tot jouw administratieve zaken of die van een dierbare. Door hier tijdig mee aan slag te gaan, geeft dit niet alleen jou maar ook jouw naasten rust en houvast.

Maak vrijblijvend een kennismakingsgesprek.