Certificering

De diensten met betrekking tot de digitale kluis afgenomen via Nubia Smits Digitale Nalatenschap (NSDN) zijn ISO27001-gecertificeerd.

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is het belangrijkste stuk Europese wetgeving met betrekking tot de gegevensbescherming in de Europese Unie (EU) in 20 jaar en vervangt de Databeschermingsrichtlijn van 1995. De AVG verbetert de privacyrechten van individuen in de EU en stelt aanzienlijk verbeterde verplichtingen voor organisaties die gegevens verwerken.

De AVG reguleert de verwerking van persoonlijke gegevens van individuen in de Europese Unie, waaronder de verzameling, opslag, overdracht en het gebruik ervan. Het concept van ‘persoonlijke gegevens’ wordt breed gedefinieerd en behelst alle informatie in relatie tot een geïdentificeerd of identificeerbaar individu, in de AVG bepaald als een ‘gegevensobject’.

Om aan deze richtlijnen te kunnen voldoen werkt NSDN met een ISO27001-gecertificeerd wachtwoordenmanager (digitale kluis). Dit is van toepassing voor consumenten en bedrijven.