Jouw Digitale Nalatenschap

Een mobiele telefoon, laptop, tablet en smartwatch zijn niet meer weg te denken in ons dagelijks leven. Op deze apparaten staan o.a. apps, documenten, filmpjes, foto’s, favoriete muziek en jouw persoonlijke accounts van sociale media, webshops, bonuskaarten, abonnementen en lidmaatschappen en mailboxen.

Met deze dienst kan ik je handvatten aanreiken om jouw digitale leven (online identiteit) zelf, samen of geheel door mij inzichtelijk te laten maken en aan te vullen met jouw specifieke wensen na overlijden.

Heb je weleens nagedacht wat er gebeurt met jouw digitale informatie (online identiteit) na overlijden? Als je zelf niets hebt geregeld, gebeurd er niets met tot gevolg dat je nabestaanden voor onaangename verrassingen kunnen komen te staan.

Het is voor jouw familie en vrienden confronterend om na jouw overlijden een melding te krijgen waarin zij worden herinnert om jou te feliciteren met je verjaardag. Je wilt hen ook niet belasten met het zoeken naar alle inloggegevens om je accounts op te kunnen zeggen. Het is ook geen fijn idee als zij zonder toestemming instellingen in jouw accounts gaan wijzigen en wist je dat dit zelfs strafbaar is? Er zijn veel thema’s en keuzes die je kunt vastleggen.

Hieronder een kleine greep uit de vele thema’s:

    • Wie krijgt toegang tot jouw apparaten zoals je mobiele telefoon?
    • Welke abonnementen en verzekeringen heb je?
    • Wil je een gedenkpagina op jouw sociale media accounts?
    • Wat dient er te gebeuren met alle documenten op jouw laptop?
    • Wat wil je dat er gebeurt met alle foto’s en filmpjes in de Cloud?

Tijdens het intakegesprek formuleren wij jouw hulpvragen. Deze hulpvragen kunnen gaan over jouw eigen digitale leven, maar ook over die van een overleden dierbare.

Ook kan ik je bijstaan wanneer jij reeds bent belast met de digitale nalatenschap van een dierbare. Samen maken wij de nalatenschap inzichtelijk om dit met een goed gevoel af te handelen.