Wat kun je zelf regelen?

Een mobiele telefoon, laptop en tablet zijn niet meer weg te denken in ons dagelijkse leven. Op deze apparaten staan persoonlijke documenten, filmpjes, foto’s, mails en apps van o.a. van jouw favoriete muziek, sociale media accounts, abonnementen, bonuskaarten, lidmaatschappen en webshops. 

Wat deze dienst anders maakt dan mijn dienst Jouw Digitale Leven is het feit dat ik jou handvatten aanreik om jouw digitale en administratieve nalatenschap zelf inzichtelijk te maken en jij zelf jouw specifieke wensen na overlijden vastlegt.

Weleens nagedacht wat er gebeurt met jouw online identiteit (digitale informatie) na overlijden? Als je zelf niets hebt geregeld, gebeurd er niets met tot gevolg dat je nabestaanden voor onaangename verrassingen kunnen komen te staan.

Je wilt hen niet belasten met het zoeken naar alle inloggegevens om je accounts op te kunnen zeggen. Het is ook geen fijn idee als zij zonder toestemming instellingen in jouw accounts gaan wijzigen. En het is helemaal confronterend als je familie en vrienden na jouw overlijden een melding krijgen waarin zij worden herinnerd om jou te feliciteren met je verjaardag. Er zijn veel thema’s en keuzes die je kunt vastleggen.

Hieronder een kleine greep uit de vele thema’s:

    • Wil je dat iemand toegang krijgt tot jouw apparaten bijv. mobiele telefoon?
    • Welke abonnementen en verzekeringen heb je?
    • Wil je een gedenkpagina op sociale media accounts?
    • Wat dient er te gebeuren met alle documenten op bijv. jouw laptop?
    • Wat wil je dat er gebeurd met alle foto’s en filmpjes in de Cloud?

Tijdens het intakegesprek formuleren wij jouw hulpvragen. Deze hulpvragen kunnen gaan over jouw eigen digitale leven, maar ook over die van een overleden dierbare.

Ook kan ik je bijstaan wanneer jij bent belast met de digitale nalatenschap van een dierbare. Samen maken wij de nalatenschap inzichtelijk om vervolgens alles met een goed gevoel af te handelen.